Podcast: Gewoon Disabled

De podcast is op dit moment even gepauzeerd, maar komt snel weer terug! Je kunt weer nieuwe afleveringen verwachten vanaf Mei 2024 :). Tot die tijd zal ik mijn best doen om de oude transcripten weer op de website te krijgen!

  • Disability Begrippenlijst Gelanceerd!

    Vandaag lanceer ik de Disability Woordenlijst, een levende woordenlijst met Nederlandstalige definities van termen die vaak worden gebruikt als het gaat om handicap of disability. Met levende woordenlijst bedoel ik dat deze vaak zal worden aangepast, er zullen steeds meer woorden bij komen en er is altijd verbetering mogelijk. De betekenis van woorden veranderd namelijk…

  • Seizoen 1 Aflevering 1: Beperking, Gehandicapt of Disabled?

    Aflevering 1: Beperking, Gehandicapt of Disabled? Deze aflevering is opgenomen in Oktober 2021. Lees hier het transcript. In deze allereerste, en dus introductieaflevering, ga ik het hebben over identiteit. Ik wil kort wat vertellen over mijzelf, maar ik wil het vooral gaan hebben over disabled, dat woord. Wat betekent dat nou, waar komt dat vandaan…